Zoeken
SSPB Groningen

Hoofdvestiging
Praktijkcentrum Bouw
Middenstraat 11 te Sappemeer

Nevenvestiging
van Heekstraat 5 te Assen
Sportparklaan 5B
Stadskanaal.
(Locatie ROC Noorderpoort)
Postadres
Postbus 182
Postcode 9600 AD
Hoogezand
T: 0598 – 399590
F: 0598 – 390604
E: info@sspbgroningen.nl

Cursussen en training

Cursussen en trainingen bij SSPB praktijkcentrum bouw

Naast het opleiden van leerlingen verzorgen wij ook cursussen en trainingen voor zowel bouwplaatsmedewerkers als kaderpersoneel.
Dit kunnen veel voorkomende trainingen of cursussen zijn zoals VCA, BHV of de leermeester-cursus maar ook de herhalingscursus van de genoemde trainingen kunnen wij voor u verzorgen.
Daarnaast bieden wij, in samenwerking met andere organisaties een breed pallet aan vakspecifieke trainingen en cursussen. 

Ons aanbod is zeer divers en dat maakt het voor u misschien een beetje onoverzichtelijk.
Daarom kunnen wij ook in overleg met u een scholingsplan maken waarbij wij de match tussen behoefte, medewerkers 
en het aanbod gaan maken en dit scholingsplan kunnen wij dan ook voor u verzorgen. Zo heeft u hier zelf geen omkijken meer naar want wij regelen het voor u. 


Werkwijze:

  • In eerste instantie gaan we in overleg om te kijken aan welke kennis en vaardigheden er binnen uw organisatie behoefte is.
  • Daarna kijken we welke kennis en vaardigheden er binnen uw bedrijf al aanwezig zijn. 
  • Mocht blijken dat er binnen uw bedrijf kennis of vaardigheden nodig zijn die een of meerdere medewerkers niet bezitten dan gaan we kijken welke trainingen of cursussen hier een oplossing voor kunnen bieden.
Heeft u vragen of interesse? Neem dan contact op met onze opleidingscoördinator

Nico Noorman
N.noorman@sspbgroningen.nl
0598 399 590In samenwerking met Bouwradius Training & Advies bieden wij een aantal actuele en veelgevraagde 1-daagse cursussen aan om de kennis en vaardigheden van uw werknemers met name op het gebied van luchtdicht bouwen te vergroten.

1. Luchtdicht bouwen, praktijktraining:                        

Een afwijking of fout is tegenwoordig snel aangetoond middels een warmtefoto of een luchtdichtheidstest. De schade is dan echter al veroorzaakt en kost het de bouwer veel geld en aanzien om dit te herstellen. Na het volgen van deze training kunnen de deelnemers aangeven wat de kritische punten zijn ten aanzien van luchtdichtheid, waterdichtheid, uitvoerbaarheid en levensduur. Prijs €  269,00 p.p.

Flyer praktijktraining luchtdicht bouwen. 

2. Samenwerken aan energiezuinige luchtdichte constructies:

In deze training wordt extra aandacht geschonken op de wijze waarop bouwdetails in de praktijk optimaal luchtdicht kunnen worden uitgevoerd. Vooral de gestandaardiseerde details van 'De kracht van de combinatie' (fabrikanten Tremco Illbruck, Gebr. Bodegraven en Fischer) worden behandeld. In deze praktijktraining leert de deelnemer hoe hij de juiste producten voor de juiste toepassing 'in één keer goed kan verwerken. Prijs € 229,00 p.p.

Flyer Samenwerken aan energiezuinige luchtdichte constructies

3. Lucht- en waterdicht bouwen, praktijktraining:                        

Bewustwording van het belang van lucht- en waterdicht bouwen staat in deze training centraal. Een training met veel praktische opdrachten en demonstraties. Zo wordt er een in- en uitwendig hoek waterdicht gemaakt met lood en wordt met loodvervangers gewerkt. Ook zijn er demonstraties met een warmtecamera en met spuitbare afdichting. Prijs € 245,00 p.p.

Flyer Praktijkgerichte training lucht- en waterdicht bouwen.