Zoeken
SSPB Groningen

Hoofdvestiging
Praktijkcentrum Bouw
Middenstraat 11 te Sappemeer

Nevenvestiging
van Heekstraat 5 te Assen
Sportparklaan 5B
Stadskanaal.
(Locatie ROC Noorderpoort)
Postadres
Postbus 182
Postcode 9600 AD
Hoogezand
T: 0598 – 399590
F: 0598 – 390604
E: info@sspbgroningen.nl

Wie zijn wij

SSPB Praktijkcentrum Bouw is een regionaal opleidingsbedrijf voor de bouwsector.

Het SSPB is opgericht in 1983 door het regionaal bouwbedrijfsleven met als doel de bouwbedrijven te voorzien van voldoende goed opgeleide vaklieden.
  
Centraal staat het opleiden van voornamelijke jeugdigen tot een MBO opleiding timmeren en metselen. SSPB treedt op als werkgever en biedt deelnemers een leer- en werkgarantie tijdens de opleiding. We zijn als opleidingsbedrijf  gespecialiseerd in het opleiden van allround vaklieden voor timmerman en metselaar. (nivo 2/3 BBL en BOL).
Verder bieden we deelnemers de mogelijkheid voor het volgen van de Middenkader opleiding Uitvoerder Bouw (BBL-4) in aansluiting op de BBL-3 opleiding.

Na de vakopleiding ondersteunt SSPB de gediplomeerde deelnemers met verdere loopbaanbegeleiding en biedt werk na opleiding via het eigen uitzendbureau Vakmasters Bouw Groningen BV. 

Voor het personeel in dienst van de bouwbedrijven en woningbouwcorporaties organiseert de SSPB praktijktrainingen en cursussen om de vakkennis verder te verbreden of te verdiepen.

Daarnaast werkt de SSPB nauw samen met het regionaal beroepsonderwijs en het bouwbedrijfsleven ter verbetering van de instroom en kwaliteit van het bouwberoepsonderwijs.