Metselaar

Leerweg BBL
Niveau 2
Looptijd opleiding 2 jaar
Locatie Groningen en Stadskanaal

Wat doet een metselaar?

Als metselaar maak je mooi en sterk metselwerk in verschillende verbanden. Je weet alles van voeg- en stelwerk en het verlijmen van kalkzandsteenelementen. Je metselt in verschillende verbanden, voegt, stelt en verlijmt. Op school leer je om bouwtekeningen te lezen, verschillende metseltechnieken uit te voeren en hoe je netjes moet voegen. Ook komen verschillende metselverbanden, steensoorten, lijmen en species aan de orde. Je doet examen in de onderdelen: Schoonmetselwerk baksteen, halfsteens, Onderdelen aanbrengen, Schoonmetselwerk, Casco lijmwerk en Scheidingswanden.

Je bent handig

Je bent een echte aanpakker

Je werkt graag buiten

Je hebt oog voor detail

Vakken

Welke vakken krijg ik?

Werkplek

Waar ga ik werken?

Doorgroeien

Wat kan ik hierna doen?

Toelatingseisen

Welke eisen zijn er?

Salaris

Wat ga ik verdienen?

Kosten

Hoe duur is de opleiding?

WAAR GA JE AAN DE SLAG?

WAAR GA JE AAN DE SLAG?

School
Je krijgt 1 dag per week les. De lessen voor deze opleiding zijn op het Noorderpoort in Stadskanaal of op het Alfa-college in Groningen. Je maakt zelf de keuze naar welke school je toegaat.

Werk
De andere 4 dagen ga je aan het werk. In het kennismakingsgesprek bespreken we welke richting in de bouw jouw voorkeur ligt. Wil je in de nieuwbouw, verbouw, onderhoud, restauratie of renovatie? Er wordt natuurlijk ook gekeken naar welk bedrijf het beste bij jou past. Wij regelen dan dat je daar aan het werk kan.

Onze leerlingwerkplaats
Om je diploma te kunnen behalen, moet je toetsen halen. Dat moet zoveel mogelijk op de bouwplaats plaatsvinden, maar dat lukt niet altijd. Dan kun je je toets bij ons in Sappemeer in de leerling werkplaats maken. Als je wat extra uitleg wil over een bepaald onderdeel, kun je ook in onze werkplaats terecht. Onze instructeurs staan voor je klaar!

4 dagen werken, 1 dag naar school 4 dagen werken, 1 dag naar school
Leren in de praktijk Leren in de praktijk
Persoonlijke begeleiding Persoonlijke begeleiding
© Copyright SSPB 2024 Gebouwd door Saam' uit Groningen