Wij zijn SSPB Praktijkcentrum Bouw

Het opleidingsbedrijf SSPB Praktijkcentrum Bouw leidt sinds 1983 leerlingen op tot vakmensen voor de bouw. SSPB is een stichting zonder winstoogmerk en heeft als doel om leerlingen op te leiden voor een functie in de bouw. SSPB werkt samen met bouwbedrijven, metselbedrijven en de ROC’s Alfa College en Noorderpoort. SSPB is voor iedereen die graag wil bouwen aan zijn toekomst!

SSPB MAAKT ‘T!

Zo is SSPB Praktijkcentrum Bouw ontstaan

In 1983 is Stichting Samenwerkingsverband Praktijkcentrum Bouw (SSPB) opgericht. De bouwbedrijven durfden in die tijd geen arbeidsovereenkomst van 2 jaar te bieden en besloten daarom om gezamenlijk het opleidingsbedrijf SSPB op te richten. De leerlingen kregen vanuit SSPB een overeenkomst van 2 jaar en gingen aan de slag bij één van de erkende bouwbedrijven. Als het bouwbedrijf geen werkzaamheden meer voor de leerlingen had, werden ze teruggeplaatst in de werkplaats van SSPB. Daar konden ze dan verder met de opleiding en konden ze eventueel toetsen maken. De leerlingen kregen betaald en de bouwbedrijven liepen geen risico.

Zo werkt SSPB Praktijkcentrum Bouw

Als je een opleiding in de bouw wilt doen, meld je je aan bij SSPB en het Alfa-College of Noorderpoort. 1 dag per week volg je lessen op school, de andere 4 dagen ben je aan het werk.

Gedurende de opleiding heb je een arbeidsovereenkomst bij SSPB. In de bouw kun je aan de slag in de nieuwbouw, verbouw, aanbouw, onderhoud, restauratie en renovatie. Samen met jou wordt er gekeken welke werkzaamheden en welk bouwbedrijf het beste bij jou past. Voordat jij aan de slag gaat bij het bouwbedrijf, ga jij eerst op een kennismakingsgesprek bij het bouwbedrijf. Zo ben je goed voorbereid voor de start!

SSPB is jouw werkgever en je kan gedetacheerd worden naar meerdere bouwbedrijven. Alle bouwbedrijven waar we mee samenwerken hebben een erkenning als leerbedrijf. SSPB betaalt jouw loon, zorgt voor persoonlijke begeleiding gedurende de opleiding en zorgt ervoor dat jij gewoon lekker aan het werk kunt bij één van de vele bouwbedrijven waar we mee samenwerken.

 

Altijd wat te leren

Altijd wat te leren

Samenwerkingspartner Sterk Techniek Onderwijs

Wij vinden het belangrijk om iedereen te enthousiasmeren voor de Bouw. Dit doen we onder andere door het organiseren van activiteiten in onze werkplaats voor leerlingen van de bassischool, praktijkonderwijs en VMBO. Daarnaast geven we voorlichting, verzorgen we gastlessen en excursies naar de bouwplaatsen. Dit alles met het doel om meer instroom te genereren in de bouwopleidingen en daarmee tegemoet te komen aan de vraag naar goed opgeleid personeel in de bouw.

Ons eigen uitzendbureau

Naast opleidingen heeft SSPB ook een eigen uitzendbureau: Vakmasters. Met dit uitzendbureau helpen we je aan een baan nadat je je diploma gehaald hebt. Via Vakmasters hebben we ook een voorschakeltraject ontwikkeld voor mensen die zich willen laten omscholen naar een baan in de bouw.

Cursussen en trainingen

Naast het reguliere onderwijs bieden wij diverse cursussen en praktijktrainingen aan. Hierbij valt te denken aan VCA training en examen, Leermeester cursus, Digitale Maatvoering, Veilig werken met de hoogwerker, Luchtdicht Bouwen, BIM en Digitalisering in de bouw. Al deze cursussen en trainingen zijn erop gericht om de kennis te verbreden of te verdiepen. Wil jij weten wat er allemaal mogelijk is? Neem dan contact met ons op.

4 dagen werken, 1 dag naar school 4 dagen werken, 1 dag naar school
Leren in de praktijk Leren in de praktijk
Persoonlijke begeleiding Persoonlijke begeleiding
Tijd om door te pakken

Tijd om door te pakken

Lijkt het je wat? Kom bij ons langs! We leren je graag kennen en laten je de leerlingwerkplaats zien. Na een kennismakingsgesprek zit je nergens aan vast. Vul hieronder je mailadres in, dan nemen we contact met je op.

Aanmelden voor kennismakingsgesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Copyright SSPB 2023 Gebouwd door Saam' uit Groningen