Timmerman

Leerweg BBL
Niveau 2
Looptijd opleiding 2 jaar
Locatie Sappemeer, Groningen en Stadskanaal

WAT DOET EEN TIMMERMAN?

Een timmerman doet veelzijdig werk. Je leert alles over bouwkundige constructies en het verwerken van bouwmaterialen. Uiteindelijk kun je een heel huis bouwen, van fundering tot dakwerk! Je leert alles over een bouwwerk, dakwerk, scheidingswanden en plafonds uitzetten. Maar ook over deuren en ramen monteren en afhangen, en kozijnen en profielen stellen..

Je hebt twee rechterhanden

Je wilt leren werken met verschillende gereedschappen

Je werkt graag samen met collega’s

Je hebt technisch inzicht

Vakken

Welke vakken krijg ik?

Werkplek

Waar ga ik werken?

Doorgroeien

Wat kan ik hierna doen?

Toelatingseisen

Welke eisen zijn er?

Salaris

Wat ga ik verdienen?

Kosten

Hoe duur is de opleiding?

WAAR GA JE AAN DE SLAG?

WAAR GA JE AAN DE SLAG?

School
Je krijgt 1 dag per week les. De lessen voor deze opleiding zijn op het Noorderpoort in Stadskanaal of op het Alfa-college in Groningen. Je maakt zelf de keuze naar welke school je toegaat.

Werk
De andere 4 dagen ga je aan het werk. In het kennismakingsgesprek bespreken we welke richting in de bouw jouw voorkeur ligt. Wil je in de nieuwbouw, verbouw, onderhoud, restauratie of renovatie? Er wordt natuurlijk ook gekeken naar welk bedrijf het beste bij jou past. Wij regelen dan dat je daar aan het werk kan.

Onze leerlingwerkplaats
Om je diploma te kunnen behalen, moet je toetsen halen. Dat moet zoveel mogelijk op de bouwplaats plaatsvinden, maar dat lukt niet altijd. Dan kun je je toets bij ons in Sappemeer in de leerling werkplaats maken. Als je wat extra uitleg wil over een bepaald onderdeel, kun je ook in onze werkplaats terecht. Onze instructeurs staan voor je klaar!

4 dagen werken, 1 dag naar school 4 dagen werken, 1 dag naar school
Leren in de praktijk Leren in de praktijk
Persoonlijke begeleiding Persoonlijke begeleiding
© Copyright SSPB 2024 Gebouwd door Saam' uit Groningen